Er CouchSurfing stadigvæk relevant?

CouchSurfing startede op i 2004, da det blev grundlagt i New Hampshire. Det føles nærmest som i går, men mange ting er ændret siden da. Der er blandt andet kommet AirBnb og HomeAway, som måske gør at færre personer bruger hjemmesiden. Netop det kigger vi på nedenfor. 

Det eksisterer stadigvæk

Først og fremmest kan man sige at CouchSurfing stadigvæk er relevant, da det stadigvæk eksisterer. Hvis der var en manglende interesse i det, ville konceptet forsvinde.

Du kan dog stadigvæk besøge deres topmoderne hjemmeside, og der er stadigvæk folk, som er værter hos CouchSurfing. Derfor er det stadigvæk et eksisterende koncept for både værterne og gæsterne.

Næsten hundrede procent succes

Ifølge CouchSurfing har 99 % af deres brugere haft positive oplevelser. Det er et ret højt antal, og nærmest det alene gør det en lille smule troværdigt. Der er sikkert tale om en god platform, men det er meget sjældent at nogen som helst forretning har så positiv en succesrate.

Ingen skræmmende historier

Vi har tjekket for ”gyserhistorier” på nettet om CouchSurfing og vi kunne heldigvis ikke rigtigt finde noget. De fleste, som har delt deres negative oplevelser på internettet, har mest været fordi de synes deres værter var ubehagelige. Fx er der en person, som har skrevet om hvordan han vågnede op til at hans vært stod kiggede på ham. Andre klager over besynderlige værter, men det er svært at vurdere uden at kende til situationen. 

Forbered dig

Det skal dog siges at CouchSurfing er et meget specifikt koncept. Måske ender du med at få en dårlig oplevelse, hvis du bare regner med at det er en gratis sofa at sove på. Hvis du mangler et billigt sted at sove, kan du altid booke dig ind på et vandrehjem og sove i en seng for 50-100 kroner. 

De fleste, som er værter hos CouchSurfing, gør det fordi de elsker international kultur. Den slags personer tilbyder at du kan sove på deres sofa, eller en anden seng i deres hjem, så begge parter kan nyde en unik oplevelse. 

Derfor kan det være at de personer, som har de forkerte forventninger, ender med at have dårlige oplevelser. Hvis du ved hvad du går ind til, og det er det som du har lyst til, kan du stadigvæk bruge CouchSurfing den dag i dag.

De mange konkurrenter

Dog kan det være at CouchSurfing er mindre populært i dag end da det kom frem. Siden da har det især fået konkurrence af AirBnb. Desuden er det blevet nemmere at booke en seng eller et værelse på hoteller, vandrehjem osv. 

Den nye forretningsmodel skræmte mange væk

Sidst skal det også siges at CouchSurfing skiftede over til at man skal betale abonnement i 2020. Det førte til enorm kritik af platformen, og det kunne nærmest ikke undgås. 

I over 15 år har de tilbudt en gratis tjeneste og pludselig skal brugerne betale for at benytte platformen. Der kan man nærmest sige at folk virkelig skal have en høj interesse i at prøve CouchSurfing-oplevelsen, da det som sagt er muligt at finde billigere alternativer. 

Derfor bliver det spændende at se hvad fremtiden vil byde på for CouchSurfing. Indtil videre er det stadigvæk relevant, men de er nødt til at finde på nye metoder til at tilfredsstille brugerne i kølvandet på det store omfang af kritik. 

You might also like