Er det dyrt at lystfiske?

Hvorvidt det er dyrt at fiske, handler meget om hvad du synes er dyrt. Desuden kan du få alt fra økonomisk grej til meget avancerede gadgets til at fiske. Vi kigger lidt på de forskellige ting, som du har brug for til at fiske, nedenfor.

Hvor meget koster en fiskestang?

Når du klikker dig ind hos en online shop med fiskestænger, vil du normalt finde mange forskellige valgmuligheder. Derfor kan det i høj grad anbefales at besøge en fysisk butik eller få hjælp fra din lokale lystfiskerforening, når du går i gang med at lede efter fiskestænger. 

Du kan købe en fiskestang til så lidt som 300 kroner, og der findes også fiskestænger til over 4000 kroner. Generelt kan du forvente en lav kvalitet, hvis du køber en fiskestang til 100 kroner. Normalt anbefaler vi at du mindst bruger 500 kroner på at få en forholdsvist god fiskestang i begyndelsen.

Det skal fremhæves at de dyre fiskestænger er bedre end de billige valgmuligheder. Blandt andet kan du øge dine sandsynligheder for at få bid på krogen. Det skyldes at de mere avancerede fiskestænger er bedre til at kaste mere præcist. 

Man kan sige at det er meget åbenlyst at fiskestangen er et af dine mest vigtige redskaber, når du fisker. Derfor kan det være en god ide at bruge 500-1000 kroner på at komme i gang og opgradere din samling senere hen.

Gå efter et godt fiskehjul

Udover din fiskestang, skal du også bruge et fiskehjul til at komme i gang med at fiske. Her varierer priser fra omkring 300 kroner til mere end 4000 kroner. Det vil sige at det ikke nødvendigvis behøver at være dyrt at komme i gang med at fiske for sjov i din fritid. 

Dog anbefaler vi at du spørger en ekspert eller læser mere på nettet, før du kaster dine penge efter det første og billigste fiskehjul. Det er bedre at analysere dine valgmuligheder og træffe en god beslutning fremfor at ende med et fejlkøb. 

Waders til 800 kroner

Du skal naturligvis også klædes godt på til at fiske. Det er nok ikke en god ide at møde op i dit hverdagstøj. Vi anbefaler at investere i et godt par waders. Normalt kan du finde waders, som holder i mindst 2-5 år, til omkring 800 kroner. Derfor lyder det måske af mange penge til at starte med, men det er en langsigtet investering.

Generelt er det ikke dyrt at fiske

Vi kan konkludere at du bestemt har gode muligheder for at komme i gang med at fiske uden at det koster dig alt for mange penge. Faktisk er det nok dyrest at komme i gang og her kan du forvente at skulle bruge omkring 2000 kroner for at starte op med at fiske. 

Derefter vælger du helt selv om du ønsker at bruge flere penge, da du egentligt sagtens kan slippe af sted med investeringen på 2000 kroner og så måske derefter sætte 200 kroner af til det om måneden. Vi synes ikke at det er en dyr hobby, men det kommer naturligvis an på hvor mange penge du vælger at bruge på at lystfiske. 

You might also like