Fem interessante seværdigheder i Danmark

Der er mange interessante steder at besøge i Danmark. Det gælder både for danskere og turister i vores land. I denne artikel har vi udvalgt fem interessante seværdigheder i Danmark. Der er ikke nødvendigvis tale om de største seværdigheder målt på en bestemt skala. Vi har forsøgt at udvælge forskellige former for seværdigheder, der er placeret rundt omkring i Danmark fremfor kun at fokusere på København.

Tivoli fortryller hele året rundt

Tivoli er den mest besøgte seværdighed i hele Danmark, hvis man tjekker tal hos VisitDenmark. Ifølge tal fra VisitDenmark var der tæt på fem millioner besøgende i Tivoli i 2018. Det tal stiger hvert år. Faktisk er det den tredje-mest besøgte forlystelsespark i Europa kun overgået af Europa-Park hos vores tyske naboer og Disneyland i Paris. 

Den Gamle Have er meget gammel, men stadigvæk fint. Tivoli blev indviet helt tilbage i 1843, og derfor er den 178 år gammel. Hvis du bor i Danmark, kan det anbefales at besøge Tivoli flere gange om året. Der er mange gode koncerter om sommeren og de pynter op både til Halloween og jul.

Christania byder på en unik oplevelse

Vi har ingen tal på hvor mange, der besøger Christania, men det må også være et stort antal. Mange turister og danskere, som ikke er fra København, er meget interesserede i at besøge Fristaden. Det er et anderledes og unikt koncept, som nærmest kun eksisterer i Danmark og derfor er det værd at besøge mindst en gang i livet. 

Husk naturligvis at respektere at folk bor der, og undgå så vidt som muligt at tage alt for mange billeder. Når du tager på Christiania er det bedst at du gemmer din telefon væk og bare nyder den enestående oplevelse. 

ARoS med masser af kunst 

Kunstmusset ARoS i Aarhus er et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Her kan du finde kunst fordelt på ti forskellige etager. Der kommer normalt 500.000 til 800.000 besøgende om året. Det afhænger i høj grad af de midlertidige udstillinger, som kan tiltrække mere eller mindre opmærksomhed. Selv hvis du ikke har meget interesse i kunst, kan det anbefales at opleve området, som er bemærkelsesværdigt i sig selv. 

Det eventyrlig H.C. Andersens hus 

Vi var naturligvis også nødt til at nævne gode gamle H.C. Andersen. Generelt er der mange, som tager turen til Odense for at gå i den berømte danske forfatters fodspor. H.C. Andersens hus er blot et eksempel på dette, men der er flere eventyrlige steder i Odense i hjertet af Fyn. Vi kan anbefale at være der i mindst en weekend og måske en forlænget weekend for at få det hele med.

Den eksotiske Knuthenborg Safaripark

Vi slutter af på Lolland. Der finder du Knuthenborg Safaripark, som er et meget unikt koncept med eksotiske dyr i Danmark. Den danske safaripark blev indviet helt tilbage i 1860, som altså er 162 år siden. Her kommer der omkring 250.000 besøgende hvert år. Du kan endda booke en overnatning og nærmest føle at du overnatter på en safari i Danmark. Naturligvis er der ikke de samme temperaturer som i Afrika, men alligevel er det en mindeværdig oplevelse. 

You might also like