Kan man stole på Tripadvisor anmeldelser?

Nu hvor mange personer shopper på nettet, er der kommet et øget fokus på online shopping. Det har ført til at flere forretninger er på de sociale medier og at de har bedre hjemmesider. Desuden har det også ført til at flere forbrugere tjekker anmeldelser, før de køber noget. På den anden side har forretninger også et øget fokus på at have gode bedømmelser af deres brugere. Derfor er det meget naturligt, hvis du spørger om det er muligt at stole på anmeldelser hos Tripadvisor.

De falske bedømmelser

Først og fremmest er det vigtigt at gennemgå falske vurderinger til at starte med. Måske kender du ikke til konceptet. Flere og flere forretninger betaler personer til at lave vurderinger for dem. Det vil sige at de betaler et sted mellem 10 og 100 kroner for at en person skriver en bedømmelse, som ikke er ægte. 

Tripadvisor sørger for de ægte bedømmelser

Tripadvisor har længe haft et godt ry for at være en god platform til at søge inspiration til seværdigheder, restauranter og andre ting at besøge. Det har de stadigvæk den dag i dag. Alt dette skyldes at de overvåger processen med folk, som deler kommentarer. Det vil sige at der sidder personer, som tjekker de forskellige anmeldelser, og verificerer at der ikke er tale om fx en robot. Derfor må vi sige at det stadigvæk er en meget pålidelig platform.

Sådan kan du se en vurdering er falsk

Der er flere hints, som måske kan afsløre at en vurdering er falsk. På den ene side kan det være afslørende, hvis den er fuld af grammatiske fejl. Det kan dog også siges at du må den anden side måske bør være mistænksom, hvis en anmeldelse er alt for perfekt. Hvis en person har skrevet en lang roman med fordele og ulemper, og der ikke er en eneste stavefejl, er det måske en opdigtet historie. Nu til dags er der bestemt personer, som tager sig tid til at skrive en anmeldelse, men måske er de ikke så lange.

Det kan være en god ide at tjekke de vurderinger, som har billeder. Her vender vi tilbage til Tripadvisor, da netop den platform har fokus på billeder delt af andre brugere. På den ene side er der en dedikeret ”mappe” med billeder af brugere. Du kan også se billederne på de anmeldelser hvor brugeren har valgt at vedhæfte fotos af deres personlige erfaringer.

Verificerede anmeldelser

Vi har allerede fastlagt at Tripadvisor er troværdig. Du kan også tjekke andre steder som fx Google, Amazon og Trustpilot. De har implementeret et element af en verificeret anmeldelse. Det vil sige at brugere deler deres vurderinger i første omgang uden at det gennemgår et tjek. Men lidt efter lidt sørger medarbejderne hos de forskellige virksomheder at tjekke vurderingerne med fx en kvittering af købet. Det kan du se med de ”verificerede anmeldelser”, og dem kan du altså stole mere på. 

Tjek flere platforme

Vi synes at Tripadvisor er en god side, men hvis du ønsker en ekstra god oplevelse, anbefaler vi at tjekke flere platforme. Fx kan det være at du finder top ti over bedste italienske restauranter i Milano på Tripadvisor. Med den liste kan du se navnene på de bedste restauranter i byen og tjekke dem med fx Google Reviews eller på de sociale medier som Instagram og TikTok. På den måde sikrer du at du bogstaveligt talt ikke går galt i byen.

You might also like