Randonautica – Er det en sikker udendørsaktivitet?

Da alle talte om Randonautica tænkte vi at vi blev nødt til at prøve den. Der er tale om en mobil app, som er blevet downloadet over 11 millioner gange, og vi er altså en del af de tal. Nedenfor kan du læse om hvordan du kan opleve ukendte, mystiske områder med den mobile app.

Pokemon GO for voksne

De kalder den for Pokémon GO for voksne. Vi vil dog nærmest argumentere at der er tale om en app for alle aldre. I hvert fald har den taget TikTok med storm. Flere brugere har delt videoer af hvad de har oplevet med den mobile app. Den mobile app fik især meget opmærksomhed i medierne, da den førte en række teenagere til en kuffert med en død person indeni den. Den video er blevet vist over fire millioner gange på TikTok. Men hvordan fungerer denne app egentlig?

På udflugt til et tilfældigt sted

Når du bruger denne app, sender den dig en placering på et kort, som brugerne skal besøge. Før de begiver sig ud på eventyret, opfordres de til at fastsætte et form for mål. Det er forbundet med visualisering, da hele pointen er at brugerne, som også kaldes for Randonauts, vil finde noget, som er forbundet med deres mål, når de først når frem. 

Efter at videoen med de førnævnte teenagere kom frem, blev der stillet spørgsmålstegn ved dens sikkerhed. Flere personer argumenterede for at folkene bag allerede kendte til kufferten, og at det bestemt ikke var tilfældigt. 

Men faktisk bruger app’en en QRNG-generator, som står for Quantum Random Number Generator. Den generator finder frem til geografiske koordinater, som brugeren eller brugerne skal finde frem til. Derfor er der altså tale og tilfældige koordinator.

Måske bliver du skuffet

Så længe at du er fornuftig og ikke begiver dig ud på mystiske steder, som virker farlige, vil Randonautic nok være sikker. Hele Danmark er generelt et sikkert sted at være og derfor er der få, eller slet ingen steder, hvor der vil være fare på færde. 

Naturligvis er det en anden historie, hvis du bruger den mobile app på din ferie. Den kan måske være interessant til at opleve nye områder i udlandet, men husk altså at være omhyggelig, når du ikke er bekendt med dine omgivelser.

Til sidst må vi også sige at der måske blot har været meget hype, som de unge nu kalder det, om denne app. Da det er tilfældige geografiske koordinater ender du ofte i midten af ingenting eller på steder, som ikke just er til at blæse dig bagover.

Det er måske en god app til at få dig ud ad døren, hvis du ikke er så aktiv. Vi er på den anden side meget aktive og bruger allerede en del tid ude i den blå luft. Derfor bruger vi ikke denne app længere, da den ikke rigtigt tiltaler os. Men sådan er vi mennesker jo forskellige og måske er den noget for dig. Det bedste du kan gøre er at downloade den og teste den selv. 

You might also like