Sådan kan du rejse rundt i verden med et lille budget

Der er mange gode muligheder for at rejse rundt i verden, men det koster naturligvis penge. Dog behøver du ikke et enormt stort budget for at rejse til udlandet. Nedenfor kan du finde en række tips og tricks til at rejse på et lavt budget. På den måde kan du måske opleve mere af verden.

Sammenlign flypriser

Du kan bruge hjemmesider til at sammenligne fly. På den måde kan du finde frem til de bedste og/eller bedste fly. Her er det vigtigt at du ikke kun kigger på prisen. Mange lavprisselskaber lander sent om natten eller har tidlig afgang om morgen. 

Der er det meget vigtigt at du tjekker dine muligheder for offentlig transport. Du kan risikere at skulle betale for en taxa eller ekstra for en lufthavnsbus, hvis du booker fly uden for den offentlige transports køreplan. Derfor anbefales det både at tjekke flypriser og den offentlige transport på samme tid. 

Overvej om du ønsker at tjekke bagage ind

Flere vælger at rejse med en rygsæk, når de rejser low-cost. Her bør du overveje om det kan svare sig for dig. Det handler meget om hvad du rejser med. Hvis du spare penge på baggage, og skal købe en masse produkter på din rejsedestination, er det måske en god ide at tjekke en kuffert eller håndbagage ind. 

Benyt applikationer til at spare penge

Du kan sagtens nyde take-away og billige måltider på restauranter, selv når du rejser ”low cost”. I den forbindelse kan du overveje at downloade TooGoodToGood til at bekæmpe madspild og The Fork til at nyde rabatter hos diverse spisesteder.

Du kan også ofte downloade mobile applikationer til fast food steder som fx McDonalds, Burger King, KFC og andre, hvor du kan benytte kuponer og spare penge.

Tjek de gratis seværdigheder

Du kan hurtigt spare en del penge på at besøge seværdigheder, når de er gratis at besøge. Der er byer hvor det er gratis at besøge museer den første eller sidste søndag i måneden. Andre steder er seværdigheder gratis på en bestemt ugedag eller i et specifikt tidsrum. Det er typisk i de sidste timer før lukketid. På den måde kan du potentielt spare penge. Dog skal du overveje om du har lyst til at stå i kø i lang tid, da du nok ikke er den eneste, som går efter en gratis oplevelse.

Rejs til steder hvor det er billigt for danskere

Du kan naturligvis også spare penge ved at rejse steder, hvor det er billigt for danskere. Fx giver det måske ikke meget mening at tage til Schweiz eller Norge, hvis du har et lavt budget. 

I Europa kan du overveje at tage til Rumænien, hvor du kan være heldig at booke hotelværelser for kun 100 kroner per døgn. Du kan også tage til Polen, som ligger tæt på Danmark og derfor er der ofte også billige fly. Det kommer meget an på dit budget, da du naturligvis også kan rejse til Indien eller Thailand, og nyde billige priser mens du er der. Dog skal du huske på at flybilletterne hurtigt kan koste nogle tusinde kroner, når du skal så langt væk.

Book AirBnb

Sidst, men ikke mindst, kan du måske spare penge med AirBnb. Det kommer an på hvor mange i rejser afsted, men fx kan i spare penge på at spise ude ved at have et køkken til at forberede fx morgenmad og frokost.

You might also like