Tre gode grunde til at alle burde dyrke sport i deres fritid

Der er mange gode grunde til at dyrke sport i fritiden. Vi har udvalgt tre glimrende grunde til at du bør overveje at være fysisk aktiv i din fritid, hvis du ikke allerede er det. Du kan blive mindre syg, mere glad og sove bedre.

Lavere risiko for en række sygdomme

Når du læser om fordelene ved at dyrke sport, fremhæver det især lavere risici for en række sygdomme. Du kan blandt andet få et sundere hjerte, reducere risici for diabetes og dementia.

Generelt bliver du naturligvis sundere, når du dyrker sport. Du bliver stærkere og forbedrer dit immunforsvar, som gør at du bedre kan modstå sygdomme. Tænk blot på de professionelle fodboldspillere, som aldrig lader til at blive syge. 

Sov bedre 

Mange personer har svært ved at sove om natten. Det siges at op til 15 procent af den danske befolkning har svært ved at sove, og det er altså flere hundredetusinde personer. Hvis du er i den kategori, kan du potentielt sove bedre om natten. 

Der er blevet gennemført en række undersøgelser i hvordan det helt præcist kan hjælpe folk med at sove. Mens der ikke har været mange konkrete resultater, vil du sikkert hurtigt opleve at du sover bedre, når du dyrker sport. Fx kan det ofte være nemmere at falde i søvn, når du rent faktisk er træt. 

Forbedret humør 

En af de største fordele ved at dyrke sport er at du kommer i bedre humør. Når du dyrker sport udløser det de såkaldte lykkehormoner. Det kan forbedre dit humør og gøre at du føler dig mere glad. En undersøgelse fra Yale og Oxford har endda vist at de fysisk aktive personer i undersøgelsen normalt havde en dårlig dag 35 dage om året, mens de ikke-aktive personer havde en dårlig dag 53 dage om året. 

Sådan kommer du i gang med at dyrke sport

Alene det at folk kan blive mere lykkelige bør være motivation nok til at alle dyrker sport. Hvis vi ved at folk kan blive i bedre humør og nyde livet mere med sport, hvorfor dyrker alle ikke sport?

Husk på at sport ikke nødvendigvis behøver at være i dit lokale træningscenter, hvis du ikke har lyst. Du kan også cykle, gå til tennis, svømme, ride, danse eller udføre andre fysiske aktiviteter. Det vigtigste er at du nyder at dyrke sport. 

Hvis du tvinger dig selv til at gennemføre aktiviteten, vil du nok ikke blive glad. Dog skal det understreges at det ofte er sværest at komme i gang. Mange folk siger ofte at det altid er sværest at komme i gang med at dyrke sport og at det bliver nemmere efter et stykke tid. 

Det skyldes netop lykkehormonerne. Når du dyrker sport og din krop og dit sind nyder aktiviteten, vil den hellere end gerne gentage processen. Derfor kan vi anbefale at du ikke kaster håndklædet i ringen på de dage, hvor du måske ikke har lyst til at træne. Det er nemlig meget sandsynligt at du vil blive glad for at du gjorde det i den sidste ende. 

You might also like