Er golf en sport?

Er golf en sport?

Har du hørt at der er folk, som argumenterer at golf ikke er en sport? Det virker nærmest helt uhørt, når man tænker på prominente navne som Tiger Woods og Thomas Bjørn eller hvor mange der konstant satser på det med koder og tilbud som 888sport bonus. Nedenfor kigger vi på argumenterne for og imod at golf er en sport.

Derfor er golf ikke en sport

Det skal først og fremmest nævnes at hverken taler for eller imod hvorvidt golf er en sport. Men dem, som mener at det ikke er en sport, siger blandt andet at der ikke er nok fysisk aktivitet. Det meste af tiden går spillerne på golfbanen, og derfor får de ikke ligefrem sved på panden. Desuden kan de fleste stadigvæk spille når de har fået en sportsskade. Det er også en aktivitet hvor deltagerne kan blive ved i mange år. Alt dette gør at der er personer, som mener at golf ikke er en sport.

Golf er absolut en sport

Der er folk, som argumenterer imod at golf er en sport, da den ikke var en del af de Olympiske Lege i lang tid. På den anden side kan man nu sige at det faktisk er en sport, fordi den kom tilbage på programmet for de Olympiske Lege i 2016. 

Desuden lever golf op til definitionen af hvad en sport her. Selve definitionen fastlægger at en sport er når folk udøver en vis fysisk aktivitet i en konkurrence eller et spil i overensstemmelse til et regelsæt og de konkurrerer mod hinanden. Det er sandt at spillerne mest går, men hvis det ikke er en sport, er disc golf, pool og dart så heller ikke sport? Hvad med eSport, som ofte er til debat hvorvidt det er en sport? 

Øvelse gør mester

Det skal også siges at det er nødvendigt at træne i mange timer for at blive lige så dygtig som fx Tiger Woods. Her tænker vi ikke kun på golftræning, men også træning i fitnesscenteret. En spiller som Justin Thomas bruger mange timer på at styrketræne. Dustin Johnson kan løfte masser af kilo i et såkaldt dødsløft og han er også god til at spille basketball. Det er atleter som dem, der har bevist at det kan svare sig at træne enten basketball eller styrketræning for at blive stærkere, mere fleksibel og generelt bedre på golfbanen.

Svar på om golf er en sport

Der vil sikkert nok altid være folk, som vil argumentere for og imod hvorvidt golf er en sport. Vi er mere fortalere for at det er en sport. Der er masser af golffans, professionelle konkurrencer og det er en del af OL. Alene det bør være nok til at understrege at der er tale om sportsudøvere, når der refereres til professionelle golfspillere.

You might also like