Fire gode former for bådtilbehør til dine ture

Vi elsker at sejle på vandet i Danmark. Det har vi gjort i mange år, og derfor har vi efterhånden fundet frem til forskellige former for tilbehør, som gør vores ture meget bedre. Dem kan du læse mere om nedenfor.

Du skal have en håndholdt GPS

Først og fremmest bør du ikke tage ud på vandet uden en håndholdt GPS. Du kan fx købe en Garmin GPS 73 til mindre fartøjer, der ikke har en plotter. Det er også godt tilbehør, da den kan være glimrende til nødstilfælde. Der må man sige at de 1500 kroner er godt givet ud, når du er ude på vandet. Lige præcis denne model gemmer punkter og sport, så du kan navigere tilbage til dem. 

Desuden er den også højfølsom og den har nemt ved at opfange GPS-signaler på steder, som din mobil måske ikke kan finde et signal. Derfor kan du også bruge den på vandreture i dybe dale, men husk naturligvis at tage den med på din båd, så du har den, hvis du kommer til at mangle en.

Der findes naturligvis også mere avancerede marine håndholdte GPS-er. Blandt andet har Garmin designet GPSMAP® 86I Håndholdt Marine-GPS, men der skal du af med 5000 kroner. Dog hvis du bruger meget tid på vandet som vi gør, kan det stadigvæk være en god investering. Den er endda kompatibel med Garmin kortplottere og instrumenter, som gør at du måske kan synkronisere den med din båd.

Hængekøje til din båd

Vi kan også anbefale at investere i en Mad Grit Double Parachute Camping hængekøje. På den måde kan i slikke sol og nyde tiden endnu mere ude på vandet. Denne hængekøje er fremstillet med nylon, der bruges til faldskærmen, og den kan presses ned i en pose lidt ligesom du kender det fra soveposer. Desuden hænges den op med stropper fremfor reb. Den kan endda holde til to voksne personer. 

Føl dig mere sikker med en røgalarm

De fleste danskere har en røgalarm i deres hjem. Mange bådejere har også en røgalarm på båden, da flere sejlere frygter ild på båden. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse og farligt, hvis der går ild i din båd. Du kan blandt andet købe en røgalarm designet af Lars Wettre. Det er en røgalarm, som er designet med et æstetisk design, så den passer ind på din båd. 

Vandtæt lygte

Det er en god ide at have en eller flere vandtætte lygter på din båd. Vi har købt en Black Water vandtæt lygte med 200 lumen. Den er kraftig og komfortabel at holde fast i uden at den vejer alt for meget.  Faktisk vejer den mindre end 200 gram og den er vandtæt på op til 100 meter. Den findes både i en genopladelig version eller med batterier. Vi foretrækker førstnævnte, da det typisk er mere praktisk, men det kommer an på hvad du er til.

You might also like