Fremtiden er landet: Få fingrene i et VR-løbebånd i 2022

Vores teknologi har udviklet sig meget i de sidste par årtier. Vi startede med simple opkaldsforbindelser til blogs og websteder, der tilbyder Unibet Bingo eller videospil, og nåede frem til teknologi, der har transcenderet internettet – altså til VR- og AI-teknologi.

Måske har du set en video på de sociale medier hvor en pige i Kina er aktiv på en motionscykel, mens hun spiser en burger hos McDonald’s. Nu kan du også løbe på et løbebånd, mens du gamer. Det foregår på de såkaldte VR-løbebånd, som allerede er landet i 2022.

Fremtiden er landet i 2022

Mange havde ikke troet at den virtuelle verden ville blive så stor en del af vores hverdag allerede. De futuristiske film virker langt ude i fremtiden, men teknologien avancerer med lynets hast. Derfor kan du nu løbe på et VR-løbebånd. 

Hvad er et VR-løbebånd?

Måske kan det være svært at forestille sig et VR-løbebånd, hvis du aldrig har set det før. Desuden er der ikke blot tale om et traditionelt løbebånd, hvor du løber med VR-briller. Der findes både runde og aflange VR-løbebånd. 

Prisen på et VR-løbebånd

Fx er der Virtuix Omni One. Det er et specialdesignet løbebånd, som du kombinerer med VR-briller. Løbebåndet kobles op til din computer, og du får bevægelsesfrihed hele vejen rundt. Det er nemlig en form for sekskantet løbebånd, hvor du både kan hoppe og løbe, mens du gamer. 

Måske lyder det en smule farligt, men det skal nok gå så længe at du ikke er i nærheden af ting, som du kan slå ned ad væggen. Løbebåndet er endda designet med kurver op imod kanterne, og derfor vil du sikkert lære at vurdere hvornår du bevæger dig ud over kanten. 

Der findes også pakkeløsninger med platformen, og en ekstra platform nedenunder, samt en form for beskyttelsesstruktur, der holder dig fast på din plads. Dog koster den løsning op til 52.500 kroner. ”Nøjes” du med den simple løsning, skal du ”kun” af med omkring 15.000 kroner. Det er stadigvæk mange penge for flere personer. Dog er det ikke mange flere penge end fx prisen på en iPhone Pro Max

Det kræver tilbehør 

Hvis du allerede nu overvejer at købe et VR-løbebånd, skal det nævnes at der er tilbehør, som du nok skal købe med. Fx er der specielle sko til at bruge på VR-løbebånd. Her kan du måske overveje at bruge dine egne sko, men du skal bruge de fleksible oversko til at det virker helt korrekt. Desuden beskytter de også dit VR-løbebånd. Det er nok ikke en god ide at bruge flere tusinde kroner på et løbebånd og så ikke beskytte det med det rette fodtøj. Derudover skal du naturligvis også bruge VR-brillerne.

Har du plads til det?

Vi har allerede været en lille smule inde på at du skal være opmærksom på dine omgivelser. Det kræver en stor stue, eller et andet stort rum, at kunne have et VR-løbebånd derhjemme. Måske ser det ikke stort ud, men husk på at der skal være afstand til fjernsynet og andre ting omkring dig, så du ikke kommer til skade eller ødelægger ting.

Er det bedre end at løbe selv?

Det er naturligvis fint at kunne nyde en avanceret løsning med et VR-løbebånd. Dog stiller vi spørgsmålstegn ved om det er bedre end at løbe selv. Det er sandt at din figur i det spil, som du spiller, følger dine nøjagtige bevægelser, når du løber på et VR-løbebånd.

Men hvis din tanke blot er at du ønsker at bevæge dig mere, mens du gamer, findes der også billigere alternativer. Du kan vælge at nøjes med VR-briller og blot bevæge dig mere, når du spiller spil på din digitale skærm. Her anbefaler vi at du har en fast underflade. Hvis du bor i lejlighed kan det også anbefales at have et tæppe eller en anden løsning under dig, så du ikke forstyrrer dine naboer.

You might also like